Zip line Pazinska jama

Ako želite ponijeti nezaboravno iskustvo sa svog odmora u Istri, tada je Zip line iznad Pazinske jame točno ono što tražite. To je osjećaj koji je teško opisati!

 

Adrenalinski doživljaj kreće sa zelene terase ispod hotela Lovac u Pazinu i podijeljen je u dva dijela. Prva linija dužine je 220 m i omogućuje nam postizanje brzine od oko 50 km/h. Vožnjom po ovoj liniji postižemo i maksimalnu visinu od 100 m prelaskom iznad samog ulaska u podzemlje Pazinske jame. Stižemo u dvorište Kuće za pisce, odakle kreće druga, duža linija (280 m) koja nam pruža dovoljno vremena da uživamo u čarima grandioznog ponora i srednjevjekovnog kaštela na njegovim liticama. Slijećemo na vidikovac iznad pećine Babina kuća, baš na mjesto odakle je prije nekih 140 godina snimljena fotografija pazinskog Kaštela i Jame, po kojoj je ilustrator Leon Bennet izradio poznatu gravuru koja je našla mjesto u romanu Julesa Vernea Matijaš Sandorf, iz 1882. Pješačkom stazom po liticama Pazinske jame u manje od pet minuta ponovno dolazimo do mjesta odakle se kreće.

 

Važne informacije: 

  • Maksimalna težina osobe je 120 kg
  • Djeca lakša od 25 kg spuštaju se u tandemu s vodičem Ziplinea
  • Prije preleta vodiči poduzimaju sve potrebne mjere sigurnosti
  • Cijena je 24 eura po osobi, a moguće je i plaćanje karticama. U cijenu su uključena dva vodiča, osobna oprema koju vam namješta vodič (kaciga, pojas, kolotura), tehnički opis Ziplinea (duljina, brzina, visina, čelično uže, platforme), pravila ponašanja na Ziplineu, vožnja na dvije linije (220+280 m), pješačenje natrag do starta u trajanju od 5 min.
  • Vrijeme trajanja ture je otprilike 30 minuta

 

Radno vrijeme:

Od 01.05. do 30.09. Zip line je otvoren svaki dan od 10:00 do 18:00, i nije potrebna najava za posjet. Izvan sezone Zip line se otvara po najavi, za najmanje 5 osoba.

Luka Labinjan

Šime Kurelića 4, Pazin

po najavi, za minimalno 5 osoba